vrijdag, 13. maart 2009 - 9:23

Het MAD-house in Brummen

Brummen/Eerbeek

Het glazenhuisconcept, de vrijwilligersactie MAD-Day en geld inzamelen voor de bestrijding van de ziekte kanker bij kinderen. Drie ingrediënten die van woensdag 18 tot en met zondag 22 maart samen komen in het 'MAD-house' in het Gelderse Brummen.

In de dorpen Brummen en Eerbeek en de nabije omgeving leeft dit vijfdaagse spektakel enorm. Vele vrijwilligers, bedrijven en organisaties steunen deze actie met financiële bijdragen, sponsoracties en ondersteuning in natura. Dit alles om van de actie MAD4KIKA een onvergetelijk succes te maken

De actie is een initiatief van drie disc jockeys van de publieke lokale omroep RTV Veluwezoom. Geïnspireerd door het Glazenhuis van 3FM zochten zij de juiste personen om een project te starten dat geheel in het teken staat van één goed doel: financiële steun voor de stichting kika (kinderen kankervrij).

De drie dj's zijn Yannick Hilger (17 jaar), Robin Donderwinkel (17 jaar) en 'nestor' Henk van der Ploeg (45 Jaar). Op woensdag 18 maart worden zij 'opgesloten' in het MAD-house op het marktplein in Brummen. Daar gaan zij tot en met zondag 22 maart 18.00 uur, non-stop radioprogramma's maken. Deze dagen eten zij niets, enkel vruchtendranken en cola zullen zij drinken.

Tegen betaling kunnen mensen plaatjes aanvragen en de opbrengsten gaan naar het goede doel. Op zondag 22 maart 2009 om 18.00 uur zullen zij het MAD-house verlaten. Ook rondom het huis op het Marktplein vinden er gedurende vijf dagen vele activiteiten plaats: van kermis tot vele muzikale optredens, van een informatiemarkt tot een virtuele veiling. Een overzicht van het programma en alle activiteiten vindt u op de website www.mad4kika.nl.

De actie heeft in de omgeving van de dorpen Brummen, Eerbeek en Leuvenheim (de woonplaatsen van de drie disc jockeys), veel losgemaakt. Vele enthousiaste mensen, vertegenwoordigers van verenigingen, lokale en regionale bedrijven reageerden positief en organiseerden spontaan allerlei activiteiten om de actie te ondersteunen, van spinning- en swimmingmarathon tot het ruimen van zwerfvuil, van het koken van een vijf gangendiner tot het doen van allerlei klusjes. De organisatie van Mad4kika is vanzelfsprekend bijzonder blij met deze ondersteuning. Bedrijven, verenigingen en particulieren werken allen belangeloos samen voor het ene goede doel: Kika.

De organisatoren hebben ook veel lokale, regionale en zelfs nationale bekendheden warm gekregen voor deze acties. Zo zijn er muzikale optredens van onder andere Judith (winnares van sterren.nl), Peggy Mays, Lenie Gerrits, Peter Arends, Jelle Amersfoort, Climax, De Hanskaband, Rosa, Move your mind en de KiKa-superband, een speciaal voor deze actie samengestelde muziekformatie met topmuzikanten uit de regio. Maar ook komt commissaris van de koningin van de provincie Gelderland, de heer C. Cornielje op bezoek in het Madhouse, evenals topschaatser Stefan Groothuis en Gijs Jolink. Velen bekende artiesten stelden kledingstukken, gesigneerde cd's en dvd's en andere gadgets beschikbaar voor een speciale online-veiling. Enkele namen zijn Marco Borsato, Van Dik Hout, Thomas Berge, Trijntje Oosterhuis, Yes-R en Ali B, Guus Meeuwis, Pieter van den Hogenband, Bert Visscher en Marc Overmars.

Dit is nog maar een greep uit alle activiteiten die van woensdag 18 tot en met zondag 22 maart staan te gebeuren op het marktplein in Brummen. Wees er dus bij, kom kijken en doe mee met Mad4KiKa 2009! Voor alle informatie: kijk op www.mad4kika.nl. U kunt de actie nu al steunen door geld over te maken over bankrekeningnummer 1491.37.958 t.n.v. MAD4KiKa Brummen.
Provincie:
Tag(s):