woensdag, 8. april 2009 - 20:00

Hoefgetrappel in het bos

Drouwen

Ervaren ruiters kunnen op zondag 19 april gaan genieten van een excursie door het prachtige natuurgebied Gieten-Borger. Om 11.00 uur neemt de boswachter te paard de deelnemers mee voor een zeer gevarieerde tocht door uitgestrekte bossen, langs open heidevelden en gaat tenslotte langs het prachtige beekdalgebied van het Anderense Diep. Onderweg is er een picknick.

Boswachterij Gieten-Borger is bij uitstek geschikt voor een verkenningstocht te paard. Dit natuurgebied heeft vele kilometers ruiterpad die door prachtige en stille plekjes voeren. Onderweg kunt u genieten van de rust, heerlijke bosgeuren en beginnende lente.

De tocht is ongeveer 25 km lang en u bent in totaal zo’n 4 uur op pad. Onderweg vertelt de boswachter u van alles over de natuur en het gebied. Uiteraard wordt er stilgestaan bij de mogelijkheden die er voor ruiters zijn op recreatief gebied en de daarbij geldende regelgeving. Op een mooie plek in het veld kunt u tussendoor uitrusten en genieten van verse broodjes en wat te drinken.

De excursie start op zondag 19 april om 11 uur, opgave vooraf is vereist.
Duur: 4 uur (25 km). De kosten bedragen € 15,00 inclusief lunch. Neem eigen paard mee, buitenrijervaring is vereist en deelname is op eigen risico. Let op: er kunnen maximaal 10 paarden en ruiters mee per excursie.

Het startpunt is de parkeerplaats van restaurant ’t Nije Hemelriek, Houtvester Jansenweg 1, 9462 TB Gasselte. Sluitingsdatum voor opgave is vrijdag 17 april om 12.00 uur bij het Boomkroonpad, tel. 0592-377305 of info@boomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):