woensdag, 16. september 2009 - 11:05

Hoge punctualiteit bij treinen Veolia

Roermond

Openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg scoort op de aankomstpunctualiteit van de treinen aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. Dit geldt voor zowel de treinen op de Maaslijn als voor de treinen op de Heuvellandlijn. Dit blijkt uit gegevens van ProRail.

Bij Veolia komt 94% van de treinen met een maximale vertraging van 3 minuten op het eindstation aan. Landelijk is dit ‘maar’ 86,3%. De vervoerder in Limburg scoort daarmee significant hoger dan het landelijk gemiddelde.

Op de Maaslijn, traject Roermond – Venlo - Nijmegen, scoren de treinen een aankomstpunctualiteit van 95,4%. Op de Heuvellandlijn, traject Maastricht– Heerlen – Kerkrade, is de aankomstpunctualiteit 96,3%. Hiermee voldoet Veolia Transport Limburg ruimschoots aan de door de Provincie Limburg in het contract vastgestelde norm van 85,9% voor de Maaslijn en 93,7% voor de Heuvellandlijn. De doelstelling van de Provincie Limburg om beter openbaar vervoer te realiseren wordt op dit punt duidelijk gehaald. De reiziger is hier dus daadwerkelijk beter van geworden, zegt Veolia.
Provincie:
Tag(s):