donderdag, 5. maart 2009 - 9:48

Hoger beroep in roofoverval Frans Bindels

Roermond

Vrijdag vindt bij de rechtbank in Roermond een hoger beroep zitting plaats in de moordzaak van Frans Bindels uit Milsbeek. De destijds 51-jarige Bindels kwam bij een roofoverval in zijn woning om het leven in de nacht van 6 op 7 juli 2002. Vijf verdachten zullen voor de rechter verschijnen.

Na het misdrijf werd een regionaal rechercheteam geformeerd dat onderzoek deed naar de roofoverval tot maart 2003. Er werden meerdere onderzoeksrichtingen onderzocht, maar dit leidde echter niet tot oplossing van deze zaak. Tussen maart 2003 en oktober 2006 werd er nog incidenteel onderzoek gedaan in de zaak door de recherche. Alhoewel de zaak nooit gesloten is geweest leek het onderzoek wel op een dood spoor te zitten.

Begin 2007 kwam er opnieuw schot in de zaak toen er twee Roemenen werden gearresteerd in een onderzoek naar een bende woninginbrekers. Zij waren mogelijk in de nacht van Bindels gewelddadige dood in de buurt van zijn woning geweest. Zij bleken echter niets met het misdrijf te maken te hebben. Korte tijd later werd een 28-jarige Nijmegenaar aangehouden voor betrokkenheid bij de roofoverval op Bindels. Het team werd begin januari 2007 uitgebreid tot tien rechercheurs toen was gebleken dat mogelijk ook anderen bij de dood van Frans Bindels betrokken waren. In totaal zijn er 10 aanhoudingen verricht, waarvan langere tijd vijf personen vastzaten. Diverse bekentenissen en verklaringen leidden tot de afronding van het dossier en de overdracht naar het Openbaar Ministerie.

De eerste zitting van deze zaak vond in het najaar van 2007 plaats. Daarop volgde nog een zitting in 2008. De hoger beroep zitting zal vrijdag aanstaande plaatsvinden. Hierbij zullen de eerdergenoemde vijf verdachten voor de rechtbank verschijnen.
Provincie:
Tag(s):