dinsdag, 17. februari 2009 - 10:46

Hond op lugubere wijze afgeslacht

Wissenkerke

De dierenambulance van het Zeeuwse Beveland heeft afgelopen weekend wel een hele lugubere vondst gedaan.

Op 14 februari j.l. kreeg de Dierenambulance Bevelanden een melding dat er een overleden hond zou liggen op een strandje vlakbij de kerncentrale te Borssele.

Ter plaatse gekomen troffen ze een overleden hond aan. Al gauw was duidelijk dat de hond, vermoedelijk een Amerikaanse Stafford, geen natuurlijke dood was gestorven. Het dier had verschillende verwonding aan de kop, hals, borst en schouder.

Na overleg met de politie is er besloten om een dierenarts naar de verwondingen te laten kijken, en om een eventuele doodsoorzaak vast te stellen.

De dierenarts heeft geconstateerd dat de hond om het leven is gebracht door de schedel in te slaan met vermoedelijk een pikhouweel of ander soortgelijk voorwerp.

Daarnaast hebben de dader(s) de schouder van de hond opengesneden om vermoedelijk de chip (die bij elke hond verplicht is) met daarop de gegevens van de hond te vernietigen, aldus Anita Vloeimans, zegsvrouw van de Dierenambulance Bevelanden.

Er is inmiddels door de dierenambulance aangifte gedaan bij de politie voor dierenmishandeling. Het is goed mogelijk dat het dier is gebruikt voor hondengevechten. De politie zal samen met Dierenambulance Bevelanden een onderzoek starten om een mogelijke dader en/of getuigen van deze vreselijke daad op te sporen.

Graag zou de politie en / of dierenambulance in contact komen met mensen die misschien iets gehoord of gezien hebben, of de hond misschien wel herkennen.

Mocht men wat gezien of gehoord hebben of de hond misschien herkennen kunnen zij contact opnemen met de politie (0900 – 88 44) of met de dierenambulance (06 - 23 46 62 21).
Provincie:
Tag(s):