dinsdag, 3. maart 2009 - 14:33

Honda Accord behaalt hoogste Euro NCAP-score

De Honda Accord is één van de veiligste auto’s die er te koop zijn. Dat blijkt uit recente botsproeven die Euro NCAP heeft gehouden. Volgens de nieuwe waarderingswijze van deze testorganisatie krijgt de Accord het maximum van vijf sterren voor de botsveiligheid.

Euro NCAP heeft de waarderingsmethode veranderd. Voorheen kregen auto’s drie aparte scores voor (volwassenen-, kinderen- en voetgangers) veiligheid. Bij de nieuwe beoordelingswijze worden de verschillende onderdelen samengevoegd voor de eindwaardering. De volwassenenveiligheid is goed voor 50 procent van de eindscore, kinderveiligheid voor 20 procent, de voetgangersveiligheid voor 20 procent en de beschikbaarheid van veiligheidsvoorzieningen voor 10 procent. Om het maximum van vijf sterren te behalen, moet de auto een minimumscore van 70 procent overall realiseren. De Honda Accord behaalde deze norm ruimschoots met 78 procent.

Niet alleen de botsveiligheid van de Honda Accord staat op hoog niveau – de Honda blinkt ook uit in systemen die helpen aanrijdingen te voorkomen. Elke Accord is standaard voorzien van VSA (Vehicle Stability Assist). Dit systeem helpt de bestuurder de auto onder controle te houden in kritieke situaties door de wielen links of rechts af te remmen en het motorvermogen te reduceren. Daarnaast is Motion Adaptive EPS beschikbaar voor de Accord. De stuurbekrachtiging en de VSA werken daarbij samen om de auto onder controle te houden. Dreigt de auto te slippen, dan geeft de stuurbekrachtiging automatisch een impuls aan de bestuurder om de auto op de juiste manier te corrigeren.
Andere geavanceerde veiligheidssystemen leverbaar voor de Accord zijn: Lane Keeping Assist System (waarschuwt als de bestuurder onbedoeld de rijbaan verlaat), Adaptive Cruise Control (handhaaft een veilige afstand tot de voorligger) en Collision Mitigation Brake System (waarschuwt de bestuurder voor een dreigende aanrijding en helpt met het afremmen van de auto).

De Honda Accord Sedan is er vanaf 30.600 euro. De prijzen van de Honda Accord Tourer beginnen bij 32.200 euro.
Categorie:
Tag(s):