woensdag, 8. juli 2009 - 12:36

Honderdvijftig bruiloftgasten op de vlucht voor brand

Tilburg

Zo’n honderdvijftig bruiloftgasten hebben zich dinsdagavond uit de voeten moeten maken toen brand uitbrak tijdens een bruiloftsfeest in Tilburg.

Hulpverleningsdiensten kregen dinsdagavond 7 juli om 21.02 uur melding van een grote brand in het gebouw van de pinkstergemeente in Tilburg.

Het gebouw "Op de rots" is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in de Pastoor Smitsstraat 50 in Tilburg. Het pand ligt midden in een woonwijk. Op het moment van de brand was er een Antilliaanse bruiloftsfeest gaande met circa 150 genodigden. De gasten konden zichzelf allemaal tijdig in veiligheid brengen. Niemand raakte gewond. Het bruidspaar en de genodigden waren wel erg onder de indruk van de gebeurtenissen.

In het kader van veiligheid en brandbestrijding sloot de politie de omgeving af voor alle verkeer. Circa 20 agenten creëerden een afzetting om te zorgen dat omstanders op afstand bleven en de bruiloftsgasten opgevangen konden worden. De brandweer schaalde op naar grote brand. Circa 25 brandweerlieden richtten zich op de bluswerkzaamheden. Er werden daarbij drie bluseenheden, een hoogwerker en ondersteunend materieel ingezet.

Omstreeks 22.00 uur had de Tilburgse brandweer het vuur onder controle en klonk het sein 'brand meester'. Daarna ging men verder met de nabluswerkzaamheden. Het gebouw heeft forse schade opgelopen, vooral op de tweede verdieping. Een deel van het dak stortte in en diverse ruiten sprongen kapot door de hitte van het vuur. Daarnaast is er sprake de nodige rook- en waterschade. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):