vrijdag, 30. januari 2009 - 13:37

Hoofdverdachte moordzaak Herenstraat Den Haag aangehouden

Den Haag

De politie heeft op woensdag 28 januari een 35-jarige Hagenaar aangehouden in verband met de moord op een Poolse vrouw in december 2007. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) en de politie is deze man de hoofdverdachte in het moordonderzoek. Dit heeft het OM vrijdag 30 januari laten weten.

Op 8 december 2007 werd de Poolse vrouw dood aangetroffen in de woning boven een horecazaak in de Herenstraat in Den Haag. Zij bleek vermoord te zijn. Nog diezelfde dag werd een 36-jarige man uit Den Haag aangehouden. Het was de politie al snel duidelijk dat ze er nog een tweede verdachte in de zaak betrokken was. Deze tweede man bleek spoorloos te zijn verdwenen.

Ondanks vele inspanningen, slaagde de politie er niet in om de Hagenaar aan te houden. De politie en het OM zijn dan ook erg blij dat ze na ruim een jaar alsnog de man hebben kunnen arresteren. Hij wordt vrijdag 30 januari voorgeleid voor de rechter-commissaris. De verdachte moet nog worden verhoord.

De 35-jarige Hagenaar die op 8 december 2007 meteen werd aangehouden, zat bijna zes maanden in voorlopige hechtenis. Hij is door de raadkamer van het gerechtshof in afwachting van zijn proces in vrijheid gesteld.

De zaak is nog niet inhoudelijk behandeld voor de rechtbank, omdat het onderzoek nog niet volledig afgerond was. Deze verdachte wordt moord, dan wel doodslag in vereniging ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):