donderdag, 27. augustus 2009 - 20:02

Hoog bezoek bij Vuelta

Assen

De organisatie van de Vuelta’09 Drenthe Holanda mag zich de komende dagen verheugen in hoog bezoek van maar liefst twee staatssecretarissen.

De staatssecretaris van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Tineke Huizinga, zal zaterdag naar Assen komen om de Toerversie bij te wonen. Ook staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jet Bussemaker, zal aanwezig zijn bij de Vuelta. Zij zal zondag de eerste etappe meemaken.

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat is zaterdag aanwezig bij de toerversie van de Vuelta’09 Drenthe Holanda op het TT Circuit Assen. Samen met Michael Boogerd verwelkomt zij de eerste fietsers die de toerversie van de Vuelta Drenthe hebben afgelegd. Zij zal deze fietsliefhebbers in het zonnetje zetten en tegelijkertijd oproepen om niet alleen voor het toeren, maar ook voor het woon-werkverkeer vaker de fiets te nemen. Om mensen daartoe te verleiden zal Huizinga meer investeren in fietssnelwegen. Een belangrijk element in het fietsbeleid dat Huizinga zaterdag namens het kabinet bekend maakt. Het kabinet wil meer mensen vaker laten fietsen, want fietsen is praktisch, gezond en goed voor het milieu.

De volgende dag, zondag 30 augustus, zal staatsecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker ook naar Assen afreizen. Zij maakt de etappe Assen – Emmen live mee. Ze kruipt daarvoor achterop de motor bij Jos Vaessen, de directeur van de Stichting La Vuelta’09 Drenthe Holanda. Op deze wijze zal de staatssecretaris ervaren hoe het is direct in koers te zijn.

Ook zal staatssecretaris Bussemaker tijdens de Vuelta een ontmoeting hebben met de minister van Sport van Spanje, de heer Jaime Lissavetzky Díez.

De 64-ste editie van de Vuelta begint zaterdag met de proloog op het TT Circuit Assen. Deze start om 15.30 uur. De start van de etappe Assen – Emmen is zondag om 13.00 uur vanaf de Collardslaan in het centrum van Assen.

De Toerversie begint zaterdagochtend om 07.30 uur. Dan trekken 10.000 toerfietsers het Drentse land in voor een fietstocht over 60, 90 en 120 kilometer. Ook is er vanaf 10.30 uur een gezinsfietstocht over 40 kilometer.
Provincie:
Tag(s):