woensdag, 15. april 2009 - 19:31

Hoogeveen voerde 25 miljoen aan projecten uit in 2008

Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen sluit 2008 af met een tekort van ongeveer 60.000 euro op een begroting van 186 miljoen. Dat blijkt uit de jaarrekening 2008. “De jaarrekening sluit dus vrijwel aan op de begroting. De meeste projecten en werkzaamheden die in dat jaar waren gepland, werden ook uitgevoerd. En dat is gunstig,� zegt loco-burgmeester Wietze van der Zwaag.

In 2008 was bijna dertig miljoen beschikbaar voor allerlei investeringen, zoals onder meer in wegen, wijken en bedrijventerreinen. “Het is ons gelukt om investeringen voor een bedrag van ruim 25 miljoen euro uit te voeren: 86 procent. In vergelijking met andere jaren is dat fors meer. Het doel dat we onzelf hadden gesteld voor 2008 was 70 procent. Dit is een signaal dat we er steeds beter in slagen om het werk uit te voeren dat we voor dat jaar hadden gepland�, aldus Van der Zwaag.

Samen Maakt Sterker, het motto van het college, komt het sterkst tot uiting in De Smederijen, waarbij bewoners intensief meedoen aan het beheer en de ontwikkeling van hun wijk of dorp. In 2008 kwamen er acht bij, waarmee het totaal op achttien komt. Ook werd de Nationale Implementatieprijs toegekend voor de manier waarop bewoners en de zes organisaties (gemeente, drie woningcorporaties, SWW en politie) De Smederijen hebben ingevoerd.

De dienstverlening maakte een belangrijke ontwikkeling door in 2008. Het hoogtepunt was wel de opening van de nieuwe Gemeentewinkel in het Compagnieshuis. Zo kan Hoogeveen haar inwoners nog beter van dienst zijn. Dankzij het klantbegeleidingssysteem worden klanten beter en sneller geholpen. Ook wordt de Gemeentewinkel meer en meer DE centrale ingang voor telefoontjes.

In de digitale Gemeentewinkel worden drie producten aangeboden, inclusief identificatie en betaling. Meldingen over het openbaar gebied kunnen sinds vorig jaar via internet en er is een digitaal zorgloket geopend voor informatie en het online aanvragen van producten.
Provincie:
Tag(s):