vrijdag, 16. januari 2009 - 23:08

Hoogeveen wil een bruggenbouwer als burgemeester

Hoogeveen

De nieuwe burgemeester van Hoogeveen moet vooral een samenwerkend type zijn, een toegankelijke bruggenbouwer en netwerker. Dat zegt het merendeel van de 133 mensen die hebben gereageerd op de vragenlijst over de nieuwe burgemeester. De reacties op de vragenlijst wegen mee voor de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

De meeste mensen (76%) die hebben gereageerd hebben geen voorkeur voor een man of een vrouw. De meesten (76%) willen dat de nieuwe burgemeester minimaal zes jaar blijft. Als belangrijke eigenschappen kiezen de bevraagden voor betrouwbaar (62%), veranderingsgezind (48%) en de vaardigheid om belangen af te wegen (38%). 61% heeft graag een burgemeester met ervaring binnen de overheid, 39% ziet een kandidaat uit het bedrijfsleven of een andere organisatie wel zitten.

Gisteren zijn de uitkomsten gepresenteerd. Op donderdag 29 januari stelt de gemeenteraad de profielschets vast, in een openbare vergadering vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het raadhuis.

Een vertrouwenscommissie vanuit de gemeenteraad toetst de kandidaten aan de profielschets. De commissie maakt een voorstel aan de gemeenteraad over de in hun ogen meest geschikte kandidaat. Deze procedure vindt plaats in vertrouwelijkheid. De kandidaat die de voorkeur heeft van de gemeenteraad wordt via de commissaris van de Koningin en de Minister van Binnenlandse Zaken benoemd door de Koningin.
Provincie:
Tag(s):