dinsdag, 8. september 2009 - 21:15

Hoogeveense burgemeester ernstig ziek

Hoogeveen

Burgemeester Helmer Koetje van Hoogeveen is geconfronteerd met een zware, persoonlijke tegenslag. Artsen hebben vorige week longkanker bij hem geconstateerd. De komende vijf weken ondergaat hij dagelijks bestralingen. De artsen geven in dit stadium geen prognose.

Voor burgemeester Koetje ligt de prioriteit bij de behandeling van zijn ziekte, zijn gezin en zijn werk bij de gemeente. Hij heeft al zijn nevenfuncties neergelegd. “Zolang mijn fysieke en mentale conditie het mogelijk maken, zal ik mijn werkzaamheden vooralsnog voortzetten. Ik voel mij nu prima en het is voor mij onwezenlijk te moeten leven met de diagnose longkanker”, aldus burgemeester Koetje.

Helmer Koetje, die sinds 1 juli van dit jaar burgemeester van Hoogeveen is, heeft gisteren de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente ingelicht over zijn ziekte: “Ik had het me anders voorgesteld, maar nu de situatie is zoals die is, wil ik graag zo lang mogelijk mijn best doen voor de gemeente Hoogeveen. En als we dat samen blijven doen, sta ik ook sterker.”
Provincie:
Tag(s):