dinsdag, 4. augustus 2009 - 23:02

Horrorscenario voor FC Twente: uitschakeling in 94ste minuut

(Elfvoetbal) FC Twente heeft dinsdagavond een harde les geleerd. De Tukkers zaten met hun gedachten al in de volgende ronde van de Champions League, maar kregen in de vierde minuut van de blessuretijd een noodlottige tegengoal.

Trainer Steve McClaren had zijn formatie met een duidelijke opdracht het veld ingestuurd tegen Sporting Lissabon: een vroege goal maken. De Engelse oefenmeester besefte natuurlijk dat na de 0-0 vorige week in Portugal, in eigen huis gescoord moest worden om door te komen.

Al na twee minuten werd de stormloop van Twente beloond met een doelpunt. Kenneth Perez legde een corner precies op het hoofd van centrale verdediger Douglas, die snoeihard raak kopte: 1-0. De Portugezen waren duidelijk overdonderd door de vroege tegenslag. Het duurde lange tijd voor ze in hun spel kwamen.

Pas halverwege de eerste helft kreeg de bezoekende ploeg wat meer grip op de wedstrijd. Al werd dit niet in kansen omgezet, want Twente bleef verdedigend opvallend eenvoudig op de been. Ook na rust ging Sporting Lissabon naarstig op zoek naar de bevrijdende gelijkmaker, maar gevaarlijk werden de groen-witten vrijwel niet.

Dat gebeurde pas op het moment dat niemand daar meer op rekende. Vier minuten in blessuretijd werd de defensie van Twente voor het eerst in twee wedstrijden in verlegenheid gebracht. Een corner werd door de mee opgekomen Portugese doelman richting goal gebracht en belandde via het scheenbeen van Peter Wisgerhof achter de kansloze Nikolay Michailov.
Categorie:
Tag(s):