zaterdag, 15. augustus 2009 - 13:04

Houthakken en hutten bouwen

Lage Vuursche

Zaterdag organiseerde Stichting Houthakkersfeest voor de 24e keer het HOUTHAKKERSFEEST in Lage Vuursche. Het Houthakkersfeest is hét evenement van ‘houthakkers en bosbouwers’ en natuurliefhebbers.

Stoere mannen met motorzagen en hakbijlen gaan de strijd met elkaar aan tijdens de houthakkerswedstrijden, het Nederlands kampioenschap bosarbeid en het Nederlands kampioenschap sculptuurzagen. Door de vele andere activiteiten op de mooie locatie in het bos bij Lage Vuursche is dit voor het hele gezin een leerzaam en gezellig dagje uit. De traditie, folklore, muziek en gemoedelijkheid zijn kenmerkend voor dit feest.

Het programma bestaat uit de houthakkersmarkt, folklore en muziek, kinderspelen, houthakkerswedstrijden, Nederlands kampioenschap bosarbeid, Nederlands kampioenschap sculptuur zagen, Jack Russel races, demonstraties Stihl Timbersports en demonstraties brandweer Baarn.

Het Houthakkersfeest begint om 10.00 uur. De wedstrijden en demonstraties zijn tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de locatie van het evenement is het recreatiegebied ‘Kuil van Drakensteijn’ van Staatsbosbeheer
Provincie:
Tag(s):