vrijdag, 30. januari 2009 - 12:58

Huishoudelijke hulp Meavita Den Haag ‘mag niet in gevaar komen’

Den Haag

Wethouder van Alphen, van Welzijn, Volksgezondheid, Emancipatie, vindt dat de huishoudelijke hulp die 6800 Hagenaars krijgen van zorgconcern Meavita niet in gevaar mag komen. Dat heeft de wethouder donderdag 29 januari aan de Haagse gemeenteraad laten weten.

Meavita Nederland is één van de grootste zorgorganisaties in Nederland, die is ontstaan na een fusie met Sensire, thuiszorg Groningen en Vitras. Deze landelijke organisatie heeft te maken met toenemende financiële problemen.

Verantwoordelijk Staatssecretaris Bussemaker heeft de Tweede Kamer hier gisteren over ingelicht. De Staatssecretaris voert momenteel gesprekken met alle betrokkenen om een oplossing te vinden.

Voor de gemeente Den Haag staat voorop dat de Hagenaars die thuishulp krijgen van Meavita hier geen nadeel van ondervinden. De gemeente heeft een contract met Meavita voor de levering van huishoudelijke hulp aan 6800 Hagenaars.

Wethouder van Alphen is betrokken bij de gesprekken die momenteel worden gevoerd met Meavita Nederland, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).

De oplossing zal wat de wethouder betreft worden getoetst aan de continuïteit van de hulp en de voorwaarden die in het lopend contract van de gemeente Den Haag en Meavita zijn opgenomen. “Continuïteit van de zorgverlening aan Haagse cliënten is uiteraard mijn eerste zorg,� aldus wethouder Van Alphen.
Provincie:
Tag(s):