maandag, 6. april 2009 - 22:07

Hulp- en dienstverleners voeren actie tegen agressie

Rotterdam

In diverse gemeenten in de provincie is door verschillende hulp en dienstverleners actie gevoerd tegen de toenemende agressie. Politieagenten, brandweermannen, ambulancepersoneel, ziekenhuispersoneel, medewerkers van busmaatschappijen en de NS en ambtenaren van gemeenten lieten precies omn 12 uur van zich horen.

Het moment van de start van de actie was gekozen omdat op dat moment ook de alarmsirenes werden getest en daarmee als het ware "de noodklok werd geluid". De actie was georganiseerd door de vakbonden en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) om het toenemende geweld een halt toe te roepen en om met elkaar tot passende oplossingen te komen.

Dit weekend nog waren er in het hele land weer diverse meldingen van agressie tegen hulpverleners en personeel in de dienstverlening. Zo raakte in Rotterdam een brandweerman gewond aan zijn gezicht, werd in Gouda een conductrice geslagen en probeerde op een NS-station in Almere een zwartrijder de conducteur voor de trein te duwen.

Gemiddeld worden meer dan 1000 meldingen van geweld en agressie gemeld en dat is volgens enkele sprekers op de bijeenkomsten nog lang niet alles. In veel gevallen gaat het om scheldpartijen en bedreigingen, maar ook het fysieke geweld neemt hand over hand toe.
Provincie:
Tag(s):