woensdag, 4. februari 2009 - 9:17

Hulpdiensten strijden tegen fout-parkeerders

Abcoude

De hulpdiensten die actief zijn in de gemeente Abcoude hebben hun zorg uitgesproken over de parkeersituatie in de gemeente. Op verschillende plekken staan auto’s vaak verkeerd geparkeerd. Dit levert in het geval van een calamiteit mogelijk levensgevaarlijke situaties op. Om hier nu iets aan te doen is de brandweer van Abcoude samen met de gemeente een actie begonnen.

De campagne die gemeente en brandweer zijn gestart bestaat uit verschillende elementen. De bewoners krijgen van de wijken waar de situatie het meest nijpend is een brief. In deze brief wordt uitgelegd de knelpunten zitten. Ook worden de bewoners, indien mogelijk, gewezen op mogelijke alternatieven. Daarnaast deelt de brandweer gele kaarten uit. Auto’s die fout geparkeerd staan krijgen een fel geel briefje onder hun ruitenwisser waarin staat dat hun auto verkeerd staat en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.

Als uiterst middel is er met de politie overeengekomen dat zij zich de komende periode gaan inzetten op het gebied van handhaving door middel van het uitschrijven van parkeerboetes. ,,Wij vinden het geen leuk middel, maar het moet duidelijk zijn dat voor ons de veiligheid voorop staat en dat wij er nu alles aan gaan doen om die veiligheid voor de toekomst te kunnen waarborgen.’’ De brandweer en de gemeente zullen deze actie indien nodig in de komende maanden een aantal keer herhalen.
Provincie:
Tag(s):