zondag, 15. maart 2009 - 13:07

Huntelaar en Robben belangrijk voor Madrid

(Elfvoetbal) Real Madrid heeft de uitwedstrijd tegen middenmoter Athletic Bilbao zaterdagavond ruimschoots gewonnen: 2-5. Drie van de vijf Madrileense doelpunten waren van Nederlandse makelij. Zowel Klaas-Jan Huntelaar (2) als Arjen Robben wist het net voor de Koninklijke te vinden.

Real Madrid startte voortvarend in Estadio San Mames. De ploeg van trainer Juande Ramos had iets meer dan een half uur nodig om op een comfortabele 0-2 voorsprong te komen. Robben, zeer fraai, en Gabriel Heinze waren daar voor verantwoordelijk.

Athletic Bilbao bleek niet onder de indruk en knokte zich nog voor de onderbreking terug naar 2-2. Nadat Heinze onfortuinlijk in zijn eigen doel had geschoten, was het Fernando Llorente Torres die vanaf de strafschopstip Iker Casillas voor de tweede keer kansloos liet.

Kort na rust bracht Huntelaar Madrid echter weer de voorsprong. De spits kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied, raakte de bal kort twee keer aan en vond met een droge knal de korte hoek. Na een uur spelen bewees diezelfde Huntelaar andermaal zijn waarde voor de nummer twee van Spanje. Op aangeven van Robben, die daarvoor zelf nog een paar grote kansen op 2-4 had gehad, nam Huntelaar prachtig aan alvorens hij Bilbao-doelman Gorka Iraizoz Moreno met een Bergkamp-achtige stift verschalkte. Vlak voor tijd maakte Gonzalo Gerardo Higuaín, zijn vijftiende van de competitie, er nog 2-5 van uit een penalty.

Real Madrid is koploper FC Barcelona nu tot op drie punten genaderd. De Catalanen komen deze speelronde echter nog in actie tegen Almeria.
Categorie:
Tag(s):