dinsdag, 3. februari 2009 - 22:44

Huub van der Lubbe solo in de Grote Kerk

Emmen

Met zijn band De Dijk nam zanger Huub van der Lubbe zaterdag 16 januari de Popprijs 2008 op het Noorderslag Festival in ontvangst. Op 11 februari 2009 presenteert de stichting Anders Emmen Huub van der Lubbe in de Grote Kerk in Emmen.

Van der Lubbe is zanger en tekstschrijver van De Dijk, één van Nederlands beste rockgroepen. De laatste jaren verkende hij zijn muzikale mogelijkheden in het theater met de formatie Concordia en recentelijk nog met zijn kompaan Jan Robijns, in het programma Solo met Jan.

Voordat het geweld van De Dijk eind maart weer losbarst, wanneer de band de laatste cd Brussel onder de aandacht brengt, geeft Huub van der Lubbe in de eerste weken van 2009 een serie solo-optredens.

Alleen Huub van der Lubbe. Met alleen zijn gitaar, zijn stem, zijn liederen en gedichten. Akoestisch, klein en ingetogen. De zanger/liedjesschrijver vertelt over het ontstaan van zijn teksten en zingt bekend en onbekend werk in de meest pure vorm: zang en gitaar.

Het optreden op 11 februari in de Grote Kerk in Emmen begint om 20.30 uur. Toegangskaarten kosten 15 euro. Houders van een CJP- of 65+kaart betalen 12,50 euro.
Provincie:
Tag(s):