donderdag, 19. maart 2009 - 9:43

Huur opgezegd na aantreffen hennepplantage

Sittard

De bewoners van een woning aan de Janikersvaart en een woning aan de Hemelsley in Sittard moeten op zoek naar een nieuw onderkomen. De woningvereniging waarvan hun woning eigendom is heeft hen de huur opgezegd, nadat de politie woensdag in deze woningen een hennepplantage had aangetroffen. In de huurovereenkomst staat dat dit ten strengste verboden is.

In de woning aan de Janikersvaart trof de politie 248 hennepplanten aan. De benodigde electriciteit waarmee de groeilampen werden gevoed bleek illegaal afgetapt te worden. Een navordering van de energieleverancier ligt in het verschiet.

In de woning aan de Hemelsley trof de politie in een speciale kweektent 50 hennepplanten aan. Tent, apparatuur en planten werden inbeslaggenomen.
In een woning aan de Ericastraat werden in de kelder 39 hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd alles inbeslaggenomen. Omdat het een eigen woning betreft krijgt de eigenaar een waarschuwingsbrief van de burgemeester van Sittard-Geleen met daarin de boodschap dat bij een volgende overtreding de woning gesloten wordt.

Alle bewoners krijgen een proces-verbaal en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):