woensdag, 11. maart 2009 - 20:45

Hyves leidt naar (nep)wapen

Leek

De politie heeft dinsdagmiddag twee verdachten, twee jongens van 16 en 17 jaar, in hun woning in Leek aangehouden op verdenking van wapenbezit.

De politie had op de Hyvespagina van de 17-jarige uit Leek een foto met de jongen aangetroffen, terwijl hij staat afgebeeld met een vuurwapen in zijn hand. Hierop werd de jongen in zijn woning aangehouden. De politie trof het wapen in eerste instantie niet aan. De knaap verklaarde vervolgens dat het betreffende wapen een balletjespistool betrof. Ook gaf hij aan dat het nepwapen in het bezit was van zijn 16-jarige kameraad.

Hierop nam de politie een kijkje in de woning van de tweede verdachte. De 16-jarige werd even later aangehouden. Op aanwijzing van de jongen werd het wapen, een balletjespistool die aan de buitenkant niet van echt is te onderscheiden, in beslag genomen. Het duo had de betreffende foto voor de lol en uit stoerdoenerij genomen. Het wapen had de verdachte volgens eigen zeggen in Spanje gekocht.Strafbaar wapen

Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Het nepwapen is strafbaar, omdat het niet van echt te onderscheiden is en zodoende geschikt is mee te dreigen.
Provincie:
Tag(s):