donderdag, 28. mei 2009 - 23:23

Idabdelhay houdt kansen NAC levend

(Elfvoetbal) De eerste wedstrijd in de finale van de play-offs heeft geen winnaar opgeleverd. FC Groningen en NAC waren donderdagavond zeer aan elkaar gewaagd en de 1-1 eindstand was dan ook terecht.

Fouad Idabdelhay was de gevierde man aan de kant van NAC. De invaller maakte in blessuretijd de 1-1 en hield zo de kansen voor de ploeg uit Breda op Europees voetbal levend.

Van vermoeidheid na een lang seizoen was in Breda donderdagavond weinig te merken. NAC en Groningen vlogen er vanaf het eerste fluitsignaal vol in en maakten er met aanvallend voetbal een leuke open wedstrijd van.

NAC had in de eerste helft een aantal goede kansen, maar wist de goed spelende doelman Luciano niet te passeren. Patrick Mtiliga was nog het dichtstbij met een afstandsschot op de lat.

Danny Holla zette Groningen kort na rust op voorsprong. De middenvelder kopte een puntgave voorzet van Fredrik Stenman binnen. Groningen was daarna ook langere tijd de betere, maar zag NAC in de slotfase alsnog langszij komen.

De teller stond al op 91 minuten toen Idabdelhay met een schitterend doelpunt voor de 1-1 zorgde. De invaller kon een voorzet tussen drie Groningers aannemen, draaide handig weg en schoot hard binnen.

Beide ploegen hebben vrij weinig aan het gelijkspel. De winnaar van de tweede wedstrijd in Groningen, komende zondag, plaatst zich voor de tweede voorronde van de Europa League. Eindigt ook die wedstrijd in een gelijkspel dan volgt dindsdag een beslissingsduel.