maandag, 2. februari 2009 - 21:24

Ierse criminelen slaan toe in Drenthe

Schoonebeek

Twee mannen uit Ierland van 19 en 25 jaar oud zijn zaterdagmiddag aangehouden nadat ze elektrisch gereedschap zoals accuboormachines, boorhamers en aggregaten te koop aanboden. Ze verkochten het als gereedschap van een bekend merk, maar een gedupeerde merkte nadat hij een boormachine van de twee had gekocht, dat het om namaak ging en waarschuwde politie.

De politie trof de twee mannen in het dorp aan terwijl ze in hun bestelauto nog veel meer van dergelijke gereedschappen bij zich hadden. Om duidelijkheid te krijgen zijn de twee op verdenking van oplichting aangehouden. De aangetroffen gereedschappen en de door de mannen gebruikte bestelbus werden in beslag genomen.

Diezelfde middag werden in Ane nog twee Ieren, 20 en 37 jaar oud, aangehouden terzake de verkoop van ‘namaakgereedschappen’ in Coevorden. Ook deze gereedschappen en bestelbus werden in beslag genomen.

Omdat het bekend was dat bij een nabij gelegen camping in Schoonebeek een soortgelijke bus was gesignaleerd werd daar een kijkje genomen. Bij het zien van de politie kozen daar ongeveer vijftien bestelbussen met daarin ongeveer 30 personen het hazenpad. De politie wist twee daarvan te controleren. De in het voertuig aanwezige gereedschappen waren echter niet van “namaakstickers� voorzien waarna de identiteit van de bestuurders werd vastgesteld en zij hun reis konden voortzetten. De in die bestelbussen aangetroffen gereedschappen werden wel in beslag genomen.

De aangehouden mannen maakten deel uit van een groep Europese criminelen die in meerdere regio’s actief zijn. De politie en de Stichting Namaakbestrijding stellen een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):