dinsdag, 17. maart 2009 - 9:40

IJsberentweeling voor het eerst naar buiten

Rhenen

Dinsdag zal de ijsbeertweeling, die in december ter wereld kwam, voor het eerst de Rhenense buitenlucht opsnuiven. Op 14 december 2008 schonk ijsbeer Huggies het leven aan twee jongen. Voor ijsbeer Huggies was dit het tweede nest dat in Ouwehands Dierenpark Rhenen ter wereld kwam.

Huggies is een zeer goede en ervaren moeder en ook in de weken na de geboorte bleef alles goed gaan met moeder en haar jongen. Kimberly-Clark uit Ede, fabrikant van onder andere Huggies luiers, heeft de ijsbeertweeling geadopteerd.

Zij hebben zich al eerder aan ijsbeer Huggies en haar jong Freedom verbonden. Dinsdag zullen ook de namen van de ijsberen worden onthuld. Kimberly-Clark heeft namelijk een aantal weken geleden een namenwedstrijd uitgeschreven.

IJsbeer Huggies is in 1994 gevonden voor de kust van Siberië, waar zij alleen op een ijsschots ronddobberde. Een onderzoeksteam heeft het weesje opgevangen op Wrangle Island, dichtbij Siberië. Het ijsbeertje was toen 5 maanden oud. Na dit avontuur is Huggies, via Moskou, terechtgekomen in Ouwehands Dierenpark. Het is de tweede keer dat Huggies jongen krijgt in Rhenen.
Provincie:
Tag(s):