donderdag, 12. maart 2009 - 10:55

IKEA Amsterdam ontruimd vanwege bommelding

Amsterdam

Het filiaal van de IKEA in Amsterdam is donderdagmorgen ontruimd omdat er volgens de politie een serieuze dreiging zou zijn met explosieven. Ook enkele winkels in de nabijheid van IKEA zijn ontruimd. Ook enkele mega stores op de ArenA boulevard en Vila ArenA zijn inmiddels ontruimd.

De politie heeft de toegangswegen naar de Zweedse meubelgigant afgesloten en de omgeving van de winkel afgegrendeld.

Speciale bomverkenners van de politie zijn inmiddels op zoek naar mogelijke explosieven.

Ook enkele winkels op de ArenA Boulevard zijn ontruimd. Het zou gaan om een filiaal van Perry Sport, Decatlon en Media Markt. Ook de woonmall Villa ArenA is inmiddels leeg en wordt door agenten bewaakt. De selectieve ontruimingen, de kantoren boven de winkels zijn nog gewoon in gebruik, zou met de dreiging te maken hebben.

Update 13.00 uur
'Het onderzoek naar de dreiging met explosieven is nog in volle gang', meldt de politie donderdagmiddag. Er is nog geen zicht op wanneer het onderzoek afgerond zal zijn en de winkels weer open kunnen.

Update 14.50 uur
De driehoek van Amsterdam heeft vanmorgen besloten winkels aan de ArenAboulevard en Ikea in zuidoost gesloten te houden. Reden daarvoor is een serieus te nemen dreiging met explosieven gericht tegen die winkels.

Informatie hierover is binnengekomen bij de politie. Het recherche onderzoek is nog in volle gang. Er is verhoogd toezicht in de omgeving, inclusief de (metro) stations. Het zal nog enige tijd duren voordat het onderzoek afgerond zal zijn en de winkels weer open kunnen. Het stadsdeelkantoor is open voor het personeel van de winkels.
Provincie:
Tag(s):