donderdag, 19. november 2009 - 11:41

Inbraakverdachte door politie neergeschoten

Zevenbergen

De politie heeft donderdagmorgen rond 02.45 uur een verdachte van een inbraak neergeschoten. ‘De 31-jarige man raakte gewond aan zijn been en is overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal’, meldt de politie donderdag.

Agenten reageerden op een melding van een inbraak in een kledingwinkel aan de Zuidhaven. Daarin gaven getuigen aan dat drie mannen in een Audi gevlucht waren. Agenten die over de A17 naar Zevenbergen reden, reden de bewuste auto op de provinciale weg N285 tegemoet.

De agenten zagen kans de auto klem te rijden. De drie inzittenden sprongen uit de auto. Een van hen - een 22-jarige Utrechter - gaf zich direct over, twee anderen gingen er lopend vandoor. Agenten losten enkele schoten waardoor de 31-jarige man ten val kwam en overmeesterd kon worden. De derde verdachte dook de aangrenzende weilanden in. ‘Hij is vermoedelijk niet geraakt’, meldt de politie. Een zoektocht naar hem leverde niets op.

De Rijksrecherche stelt, zoals gebruikelijk bij schietincidenten waarbij politiemensen betrokken zijn, een onderzoek in. Het sporenonderzoek ter plaatse is gedaan door forensisch rechercheurs van het korps Brabant Zuid-Oost. Het is een standaardprocedure dat het sporenonderzoek niet door medewerkers van het eigen korps wordt gedaan, maar door collega's uit een andere regio.
Provincie:
Tag(s):