vrijdag, 13. maart 2009 - 13:20

Inbraken in de Schoener

Lelystad

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten een 21-jarige en een 23-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Rond 03.00 uur kwam een melding binnen van een getuige die geluiden hoorde in de omgeving van zijn huis op de Schoener. Omdat het vermoeden bestond dat er werd ingebroken in een woning gingen diverse politie-eenheden ter plaatse.

Meerdere agenten hebben de omgeving te voet afgezocht. Eén politieagent kreeg de verdachten in het zicht. Beide verdachten zetten het op een lopen op het moment dat ze werden aangeroepen door de agent.

Tijdens het rennen liep één van de verdachten tegen de politieagent op. Hierdoor raakte de politieagent gewond aan zijn schouder. Na een korte worsteling wist de agent, ondanks zijn verwonding, de verdachte aan te houden. Hierbij maakte hij gebruik van peperspray.

De andere verdachte rende zowat in de armen van andere agenten te voet, ook hij werd ingerekend. In de omgeving bleek dat er in een woning en in enkele auto’s ingebroken was. De inbrekers hadden diverse goederen bij zich die uit de opgebroken auto’s afkomstig waren.

In de omgeving van de inbraken heeft een hondengeleider met zijn speurhond gezocht naar meer spullen die betrokken zouden zijn bij de inbraken. De speurhond trof in de bosjes een breekwerktuig aan. Het breekwerktuig alsmede de aangetroffen gestolen goederen zijn in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast.

De gewonde agent is naar het ziekenhuis gebracht; hij kon die nacht zijn werkzaamheden niet meer hervatten. Recherche Lelystad heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):