donderdag, 7. mei 2009 - 21:48

Inbrekers vluchten naar Duitsland

Emmen

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee mannen aangehouden in Duitsland op verdenking van inbraak bij een tankstation in Emmen. Een getuige belde de politie om te zeggen dat er een auto geparkeerd stond nabij de Rondweg, waarbij de kentekenplaten waren afgeplakt.

Agenten die op zoek gingen naar de auto troffen deze aan bij een tankstation aan de Rondweg, die er plotseling met hoge snelheid vandoor ging en door rood licht reed. De achtervolging werd ingezet en de inzittenden kregen van de politie een stopteken. De auto minderde echter geen vaart en ging met een snelheid van 170 km/uur richting Klazienaveen, waarbij meerdere stoptekens werden gegeven maar de auto reed gewoon door.

Via de meldkamer werd duidelijk dat bij het tankstation in Emmen een inbraak was geweest waarbij sigaretten waren weggenomen.

Op een bepaalde moment besloten de verdachten bij Zwartemeer de grens over te gaan naar Duitsland en reden in de richting van Meppen. Daarop werd ook de Duitse politie gealarmeerd en deze wist de verdachten op een parkeerplaats tot stilstand te dwingen.

De bestuurder, een 24-jarige man uit Amsterdam, werd door een Duitse agent aangehouden. De inzittende, een 25-jarige man uit Haarlem, die zich bij de parkeerplaats in de bosjes had verstopt, werd door een agent van het Drentse korps aangehouden. In de auto werd onder meer rookwaar en inbrekerswerktuig aangetroffen. De beide verdachten zijn door de Duitse politie ingesloten.
Provincie:
Tag(s):