vrijdag, 8. mei 2009 - 12:15

Inbrekers wilden duiken tussen de haaien

Arnhem

In dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem heeft de politie in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei twee wel heel ‘gehaaide’ Arnhemmers opgepakt op verdenking van poging tot inbraak. De twee werden in duikpakken, zittend aan de rand van het bassin waar 5 haaien in zwemmen, op heterdaad betrapt vlak voordat ze wilden gaan duiken.

Rond 01.00 uur ’s nachts ging er een alarm af op het terrein, waarop de politie werd ingeschakeld. De politie en directeur Alex van Hooff die op het terrein woont, troffen in een van de gebouwen op het terrein de twee Arnhemmers van 40 en 42 jaar oud beiden in een duikpak aan. Ze zaten op de rand van het bassin met de flippers al in het water.

'Malloten'
Bas Lukkenaar, woordvoerder van de dierentuin, zegt heel boos te zijn om de actie van ‘deze malloten’ zoals hij het tweetal noemt. In het bassin zwemmen drie zwartpunthaaien en twee luipaardhaaien. Vooral de drie zwartpunthaaien zijn erg gevoelig voor stress.

Hartaanval
‘Het leven van de haaien zou, wanneer het tweetal toch in het water zou zijn gedoken, enorm gevaar hebben gelopen’, zegt Lukkenaar. ‘Ze zouden door de schrik een hartaanval kunnen krijgen en sterven. Gelukkig wist de gealarmeerde politie dit te voorkomen en hebben de dieren zoals het zich nu laat aanzien geen schade opgelopen door de actie van de twee inbrekers’, meldt Lukkenaar.

De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en voor verder onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van de dierentuin is aangifte gedaan. Vooralsnog werd er niets vermist.
Provincie:
Tag(s):