woensdag, 25. maart 2009 - 21:38

Indonesische artsen bezoeken Scheper Ziekenhuis

Emmen

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen krijgt donderdag bezoek van acht artsen uit Yogjakarta. De Indonesische artsen zijn in Nederland vanwege een ondersteuningsproject tussen Nederland en Indonesië. De organisatie van de co-schappen binnen het Scheper Ziekenhuis heeft hierbij hun interesse gewekt.

Een week lang hebben de artsen uit Indonesië de tijd om het reilen en zeilen van de medische zorg in Noord Nederland in ogenschouw te nemen. Dit is onderdeel van een ondersteuningsproject tussen het UMCG, de Universiteit van Maastricht en de medische faculteit van de Universiteit van Yogjakarta. Het doel hiervan is om het opleidingscurriculum in Yogjakarta te vernieuwen.

De positie van het Scheper Ziekenhuis als zogenoemd 'teaching hospital' heeft daarbij ook de interesse van de acht artsen. De manier waarop het Scheper Ziekenhuis de co-schappen organiseert heeft een meerwaarde voor de Indonesische medici. Vandaar dat zij donderdag naar Emmen komen om een dag lang in het Scheper ziekenhuis rond te kijken en in gesprek te gaan met medisch stafleden en enkele coassistenten.
Provincie:
Tag(s):