woensdag, 25. februari 2009 - 19:15

Industrion stopt en transformeert tot Discovery Center

Kerkrade

Industrion in Kerkrade gaat sluiten. Het museum is in haar huidige vorm nog maar tot en met zondag 1 maart a.s. geopend voor publiek. Industrion is vervolgens vanaf 2 maart tot en met begin juni 2009 gesloten voor publiek. In deze periode zet men aan het Museumplein te Kerkrade de puntjes op de i van een nieuw Discovery Center, dat in juni 2009 opent.

Industrion werd als provinciaal Museum voor Industrie en Samenleving geopend op 13 juni 1998 door de toenmalige Gouverneur van Limburg Berend-Jan van Voorst tot Voorst. Sindsdien heeft het museum ‘ups and downs’ gekend, met als dieptepunt een dreigende sluiting na een negatieve rapportage van de visitatiecommissie in 2002. Daarna is het museum echter snel uit het dal gekropen en groeiden de bezoekersaantallen aanzienlijk, met als hoogtepunt een recordaantal van 86.000 bezoekers in 2008. In de loop van haar tienjarig bestaan heeft Industrion zich steeds meer ontwikkeld tot interactief doe- en beleefmuseum, waar bezoekers niet alleen de ontwikkeling van de industrie in Limburg konden bekijken, maar waar vooral gold: “handen uit de mouwen en zelf aan de slag met techniek!�.

In 2009 valt echter definitief het doek voor het oude Industrion en evolueert het Museum voor Industrie en Samenleving tot een nieuw Discovery Center, dat in juni 2009 opent. Voor het zover is, zijn bezoekers nog tot en met 1 maart a.s. welkom in Industrion, waar ze afscheid kunnen nemen van het museum én van de robots. De succesvolle wisselexpositie “Robots!� eindigt namelijk tegelijkertijd met het bestaan van Industrion.
Provincie:
Tag(s):