zaterdag, 23. mei 2009 - 19:26

Innovatie-impuls voor smaakvolle streekproducten

Amsterdam

Slechts zes innovatieve foodondernemers krijgen de kans om uiteindelijk op 25 september, tijdens de Week van de Smaak, hun product te bereiden in Librije’s Atelier met de koks van de Librije. Chefkok Jonnie Boer beoordeelt de eindresultaten en reikt dan de Smaakvol 2009 uit, de erkenning voor het beste authentieke voedingsproduct van Nederlandse bodem.

Voorafgaand aan deze finale in september worden regionale voorrondes georganiseerd. Deze vinden plaats op 9 juni in Den Bosch, op 16 juni in Amsterdam en op 22 juni in Deventer. Een jury toetst de producten op smaak, presentatie en verhaal en selecteert in iedere regio acht producten voor de tweede ronde.

Aansluitend op de voorrondes worden op drie plekken in het land ‘Smaakversterkers’ georganiseerd: masterclasses waarbij men impulsen krijgt om het product of concept verder te verbeteren. Panels van consumenten, deskundigen en ondernemers geven advies. Een vakjury bepaalt welke twee producten per regio doorgaan naar de finale.

De zes landelijke finalisten krijgen de kans om met de koks van driesterrenrestaurant De Librije op 25 september in Librije’s Atelier aan de slag te gaan met hun product. Waarna later die middag Jonnie Boer in Librije’s Hotel, de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle, persoonlijk de Smaakvol 2009 uitreikt.
Categorie:
Tag(s):