vrijdag, 23. januari 2009 - 21:33

Intensieve aanpak overvallen leidt tot 4 arrestaties

Venlo

De intensieve aanpak van de politie Limburg-Noord in de strijd tegen de overvallen in de regio Noord- en Midden-Limburg, heeft vrijdagochtend geleid tot 4 aanhoudingen. In totaal zijn sinds vorige week vrijdag 6 personen aangehouden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De vier verdachten werden vrijdag in alle vroegte gearresteerd. Het gaat om twee mannen uit Tegelen van 18 en 21 jaar oud, een 24-jarige man uit Belfeld en een 18-jarige man uit Venlo. De vier mannen worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor een aantal overvallen die de afgelopen drie maanden in het district Venlo zijn gepleegd.

In het belang van het onderzoek kan de politie nog niet melden van welke overvallen de mannen precies verdacht worden. Ook over het aantal overvallen waarvan zij worden verdacht doet de politie vooralsnog geen uitspraken. Ze zijn voor onderzoek ingesloten en de recherche is momenteel druk bezig met het onderzoek.

Het totaal aantal aanhoudingen sinds 1 januari bedraagt hiermee 11 en het aantal overvallen sinds 1 januari betreft 17. Ook vrijdagavond nog werd rond 20.15 uur een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Brugstraat in Wanssum. Een medewerker werd rond sluitingstijd met een vuurwapen bedreigd door een onbekende man.

Een van de maatregelen die de politie vorige week aankondigde, was een informatiebijeenkomst voor ondernemers in Roermond. In totaal bezochten 70 ondernemers deze avond in de Oranjerie. Ook voor de regio Noord staat een bijeenkomst voor ondernemers gepland voor maandag 26 januari in Venray.

Daarnaast vond er donderdagavond ook een gesprek plaats met 26 vertegenwoordigers van de allochtone gemeenschap in Noord- en Midden-Limburg. De afgelopen week zijn er massaal posters en flyers verspreid in de regio in het kader van deze roofbestrijding.
Provincie:
Tag(s):