donderdag, 22. januari 2009 - 9:51

Intensieve snelheidscontroles A2

Eindhoven

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende vier weken op de rijksweg A2 tussen Amsterdam en Eindhoven intensief op snelheid controleren. Op de A2 is op verschillende trajecten een snelheidsbeperking van 90 km/uur van kracht. De toezicht zal voornamelijk met radarcontroles worden uitgevoerd.

Deze snelheidscontroles vinden om drie redenen plaats:

Verbetering van de verkeersveiligheid, want snelheid speelt een rol bij elk verkeersongeval. Verbetering van het milieu. Hoe harder een voertuig rijdt, hoe hoger het brandstofverbruik, hoe meer CO2-uitstoot en hoe meer geluidsoverlast. Verbetering van de mobiliteit. Files ontstaan minder snel als weggebruikers met ongeveer dezelfde snelheid rijden. Bovendien is de kans op ongelukken kleiner, en ook dat scheelt files: bijna 13% van de files is direct te wijten aan een ongeval.

De 90 km snelheidsbeperking is door de wegbeheerder Rijkswaterstaat ingesteld in verband werkzaamheden aan de weg. Deze zijn vanaf de weg niet altijd zichtbaar en daarnaast is er vaak sprake van versmalde rijstroken, ontbreken van de vluchtstrook en een tijdelijke vangrail.
Provincie:
Tag(s):