dinsdag, 24. februari 2009 - 22:52

Inter en Manchester naar remise

(Elfvoetbal) Een ware Champions League-wedstrijd. Internazionale tegen Manchester United. De kampioen van Italië tegen de kampioen van Engeland. Spektakel gegarandeerd. Althans, dat was de verwachting vooraf. In de praktijk maakten beide ploegen er een teleurstellend duel van, met als eindresultaat een doelpuntloos gelijkspel.

Bij de bezoekers begon Wayne Rooney op de bank. Trainer Sir Alex Ferguson durfde het niet aan om met vier aanvallend ingestelde spelers te spelen. De voorhoede bestond uit Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo en Dimitar Berbatov.

Het eerste wapenfeit kwam in de openingsfase van ManUnited. Doelman Júlio César kon echter redding brengen op een kopbal van Ronaldo. De Engelsen hadden na 26 minuten op voorsprong moeten komen, toen Giggs vrije doorgang kreeg richting het Italiaanse doel. César kreeg opnieuw zijn voet tegen de bal en voorkwam daarmee een treffer.

Ook in de tweede helft bleef Manchester United de meest gevaarlijke ploeg, zonder tot echte uitgespeelde kansen te komen. Giggs kreeg tien minuten voor tijd nog een kleine mogelijkheid, maar zijn schot smoorde in de Inter-defensie. De Italiaanse voorhoede stelde daar maar bitter weinig tegenover. Vlak voor tijd bracht trainer José Mourinho Julio Ricardo Cruz nog in de ploeg, maar ook de Argentijn wist het net niet te vinden. Daardoor bleven beide topclubs steken op een doelpuntloos gelijkspel. Een uitslag waar vooral de Italianen, gezien de spelinstelling, het meest tevreden mee leken.
Categorie:
Tag(s):