dinsdag, 10. februari 2009 - 16:39

Intern onderzoek naar onregelmatigheden op milieustraat

Hoogeveen

Het college van B&W van de gemeente Hoogeveen stelt een intern onderzoek in naar de vermoedelijke onregelmatigheden rond de oud ijzer inzameling op de milieustraat in Hoogeveen.

Vorige week maakte Area Reiniging - waarvan de gemeente Hoogeveen klant én mede-eigenaar is - bekend dat de ingezamelde hoeveelheden oud ijzer in Hoogeveen achterbleven bij de verwachting. Uit onderzoek van Area is gebleken dat de onregelmatigheden waarschijnlijk al zo’n drie jaar voor de oprichting van Area speelden. Voor die tijd had de gemeente een eigen reinigingsdienst. Het college van B&W is bijzonder geschrokken van de ontstane situatie.

Het onderzoek richt zich enkel en alleen op de periode voor oprichting van Area. “Het interne onderzoek moet antwoord geven op de vele vragen die binnen het college leven. Het onderzoek wordt snel maar uiterst zorgvuldig gedaan. Dit past binnen ons integriteitsbeleid. Het college bepaalt aan de hand van de resultaten van het onderzoek welke vervolgstappen worden gezet� aldus loco-burgemeester Wietze van der Zwaag.
Provincie:
Tag(s):