vrijdag, 14. augustus 2009 - 16:26

Internationaal gesignaleerde Brit aangehouden

Amsterdam

Politiemensen die deel uitmaken van het doelgroepenteam hebben donderdag 13 augustus aan het eind van de middag op het Leidseplein een internationaal gesignaleerde Brit aangehouden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag laten weten.

Voetbalinterland
De aanhouding was het gevolg van een samenwerking van de afdeling Zware Criminaliteit en de Britse SOCA (Serious Organised Crime Agency). In verband met de voetbalinterland Nederland-Engeland was er een speciale operatie opgezet. De aangehouden 43-jarige Engelsman uit Liverpool wordt gezocht in verband met drugshandel. Hij is vrijdag 14 augustus overgedragen aan justitie teneinde overgeleverd te worden aan de Britse autoriteiten.

Extra alert
De politie Amsterdam-Amstelland is extra alert op gezochte Britse criminelen die hun thuisland ontvluchten en in onze regio onderduiken. De SOCA heeft in dat verband uitgebreid contact met politiemensen van het Internationaal Rechtshulp Centrum en rechercheurs van de afdeling Zware Criminaliteit van de dienst Regionale Recherche.

In die aanpak was er afgelopen dinsdag en woensdag een speciale actie opgezet om voor, tijdens en na de voetbalwedstrijd Nederland-Engeland gesignaleerde Britse verdachten c.q. veroordeelden aan te houden. Rechercheurs van de afdeling Zware Criminaliteit gingen samen met collega's van SOCA de stad in en naar de Amsterdam ArenA. Op dinsdag en woensdag werden echter geen gesignaleerden op die manier opgespoord.

Fotomapje
Tijdens de actie werd aan politiemensen een klein mapje, met foto's van de gezochten, meegegeven om de gesignaleerde verdachten en veroordeelden visueel te herkennen. Ook politiemensen van het doelgroepenteam beschikten over de fotomap en herkenden donderdagmiddag de 43-jarige gesignaleerde verdachte. Hij was overigens in het bezit van een vals Iers paspoort op naam van een ander.

Regelmatig aanhoudingen
De samenwerking met SOCA is al lange tijd aan de gang en met behoorlijke regelmaat worden gezochte Britse criminelen die in Nederland en dan met name in de regio Amsterdam-Amstelland hun geboorteland ontvluchten opgespoord, aangehouden en overgeleverd.
Provincie:
Tag(s):