woensdag, 6. mei 2009 - 19:06

Internationale showwereld te gast op Taptoe

Mierlo

Taptoe Mierlo heeft uit het bestand van showkorpsen een aantal gerenommeerde topkorpsen weten te contracteren. Niet de minsten uit de internationale showwereld zullen op zaterdag 16 mei hun opwachting maken in Mierlo.

Met het vastleggen van de korpsen Drum- & showfanfare DVS uit Katwijk aan Zee, Show- & Marchingband Jong Kunst en Genoegen uit Leiden, Jachthoornkorps & Showband De Bazuin uit Leerdam en tenslotte ‘’ De Tambourijnen van die Stadt Eyndhoven’’ uit Eindhoven wil de Taptoe Mierlo haar kwaliteit hoog houden.

De organisatie is er in geslaagd om in het jaar, waarin het WMC (Wereld Muziek Concours), dat van 9 juli tot en met 2 augustus in Kerkrade plaatsvindt, een aantal gedoodverfde wereldkampioenen naar Mierlo te laten komen. Kortom: de dertiende Taptoe Mierlo, onder supervisie van de Stichting Mierlo Promotie met medewerking van de Stichting Combinatie van Korpsen en Taptoe Mierlo, kenmerkt zich door deelname van vier voortreffelijke showkorpsen met veel kwaliteit en kwantiteit. Deze korpsen bezitten vele getalenteerde musici, die een gooi zullen doen naar de WMC- titel 2009.

Om 20.00 uur presenteren de ruim tweehonderd musici zich aan het publiek, waarna het taptoe signaal zal klinken, waarna de Taptoe Mierlo uit haar voegen zal barsten. De avond van dit spectaculaire muziekevenement wordt zoals vanouds weer gepresenteerd door gastspeaker Rene Weijmans.
Provincie:
Tag(s):