maandag, 6. april 2009 - 9:22

Internationale topatleten naar Klap tot klaploop

Stadskanaal

Voor de negentiende editie van de Klap tot Klaploop bestaat veel belangstelling van atleten uit zowel binnen en buitenland. Bij de mannen hebben vijf sterke Kenianen, vier Belgen en een aantal Duitse lopers zich inmiddels aangemeld voor de tien kilometer wedstrijdloop. Bij de vrouwen verschijnen twee atleten uit Kenia en een uit Ethiopië aan de start.

De wedstrijd gaat op maandag 13 april, Tweede Paasdag, om 14.00 van start op de Badstraat in Musselkanaal. De deelnemers lopen vervolgens langs het kanaal in Musselkanaal en Stadskanaal om op het Geert Teisplein in het centrum van Stadskanaal te finishen.

Daarnaast maken zowel bij de mannen als bij de vrouwen sterke Nederlandse atleten hun opwachting bij de Klap tot Klaploop. Ook de gehele Noordelijke top is aanwezig.

De verrassing van het vorig jaar, Olfert Molenhuis uit Assen, heeft zich ook aangemeld. Molenhuis legde in 2008 in een sterk deelnemersveld beslag op een verrassende derde plaats.

Van de deelnemende Kenianen is bekend dat Hosea Tuei en Colins Kibet in staat zijn laag in de 28 minuten te lopen op de tien kilometer.
Ze kwamen in 2008 bij tal van internationale wedstrijden in Europa en in Afrika als winnaar over de meet gek. Emmily Biwott legde vorig jaar bij de dames onder andere beslag op de eerste plaats bij de halve marathon in El Gouna (Egypte) en bij de kerstloop in Zwitserland.
Provincie:
Tag(s):