dinsdag, 3. maart 2009 - 18:09

Internationale volleybaltopper in Omnisport Apeldoorn

Apeldoorn

Op 20 en 21 juni aanstaande is in Omnisport Apeldoorn de World Volleyball League wedstrijd Nederland tegen China. Na vijf jaar afwezigheid is de internationale top van het volleybal terug in Nederland.Het Nederlandse team treft in de maand juni drie landen uit de top 10 van de wereld, waaronder de regerend Olympisch Kampioen Verenigde Staten.

Op 13 en 14 juni speelt Nederland in Rotterdam tegen de VS. Op 20 en 21 juni in Apeldoorn tegen China en op 27 en 28 juni is Italië de tegenstander in Eindhoven.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn is blij met de komst van dit topevenement naar Apeldoorn. Zij hebben besloten om een subsidie van € 90.000,- toe te kennen aan de NeVoBo uit het topsportfonds van de gemeente Apeldoorn. De subsidie vormt een bijdrage in de organisatiekosten, in de huur van het Omnisport en voor de bouw van een volleybalstadion op het middenterrein van de indoor wieler- en atletiekhal.

De wereldvolleybalbond FIVB eist dat de World League wedstrijden in een accommodatie met minstens 5.000 zitplaatsen wordt gespeeld. Omnisport Apeldoorn biedt dit aantal zitplaatsen. Bovendien is het middenterrein uit te breiden met nog eens 1.500 zitplaatsen.

“Apeldoorn biedt met Omnisport een fantastische sportarena voor nationale en internationale topsport�, aldus wethouder Hans Wegman. “Na de Daviscup, NK Baanwielrennen en NK Atletiek is Apeldoorn nu gastheer voor de World Volleyball League. Volleybal hoort bij uitstek bij Apeldoorn. In samenwerking met alle volleybalverenigingen komt de maand juni in het teken te staan van volleybal.�
Provincie:
Tag(s):