donderdag, 11. juni 2009 - 11:35

Inval drugspand Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van Rotterdam-Rijnmond een inval gedaan in een drugspand aan de Dierenriem in Hellevoetsluis. Dit maakt de politie donderdag bekend.

De politie had een onderzoek ingesteld naar aanleiding van diverse meldingen van buurtbewoners met betrekking tot overlast van de bezoekers van het pand.

Aan de hand van postacties heeft de politie vastgesteld dat er vanuit het pand werd gehandeld in verdovende middelen. Bij deze actie zijn door de politie 4 verdachten aangehouden waarvan er 3 in het bezit waren van verdovende middelen tijdens hun aanhouding.

In het bijzijn van de Rechter Commissaris en een Officier van Justitie is een nader onderzoek ingesteld in de woning van de 28-jarige hoofdverdachte. Hierbij werd een aanzienlijke hoeveelheid op cocaine gelijkende stof aangetroffen en enkele honderden xtc-pillen. Maar ook een groot kapmes, een busje traangas en een doorgeladen vuurwapen met een extra hoeveelheid patronen. Ook is er apparatuur aangetroffen voor het inrichten van een hennepkwekerij. Al deze goederen werden inbeslaggenomen.

Er is een procedure gestart om de bewoner uit zijn huis te zetten. De verdachte is in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):