dinsdag, 10. februari 2009 - 17:41

Inval in woonwagenkamp Drunen

Drunen

Gemeente, Politie, Belastingdienst en Openbaar Ministerie hebben gezamenlijk een inval gedaan op het woonwagencentrum aan de Sportlaan in Drunen. Bij de actie zijn zes bewoners aangehouden voor o.a. hennepbezit, wapenbezit en bezit van vervalste merkkleding.

Medio 2008 nam de gemeente Heusden het initiatief tot een integrale handhavingsactie op het woonwagencentrum in Drunen. De actie is een uitvloeisel van convenant Vrijplaatsen, waarin Gemeente, Politie, OM en de Belastingdienst hebben afgesproken om gezamenlijk op te treden tegen misstanden en illegale praktijken op vrijplaatsen zoals woonwagencentra. Onderzoek van de Gemeente, Politie en Belastingdienst heeft uitgewezen dat op het woonwagencentrum aan de Sportlaan dergelijke praktijken plaatsvinden.

In het totaal zijn zes bewoners van het woonwagencentrum, waaronder drie vrouwen en drie mannen in de leeftijd van 27 tot 73 jaar aangehouden en voor verhoor ingesloten. Bij de gezamenlijke actie zijn er totaal 90 mensen ingezet. De inval op het centrum is om 09.00 uur gestart en heeft tot ongeveer 16.00 uur geduurd. De actie is rustig verlopen.
Provincie:
Tag(s):