vrijdag, 27. februari 2009 - 12:24

Invalide jongen overleden na val in Oude Rijn

Woerden

Een 15-jarige invalide jongen uit woerden is donderdagavond overleden nadat hij eerder op de avond door nog onbekende oorzaak in de Oude Rijn was gevallen. Rond 20.00 uur ziet een 10-jarige jongen uit Woerden de invalide jongen in een elektrisch voertuig over de Boerendijk rijden in de richting van de Leidsestraatweg. Als hij verder loopt, hoort de jongen plotseling een gil en een plons. Hij ziet de invalide jongen dan niet meer.

De jongen vertrouwt het niet en waarschuwt zijn vader. Die neemt direct ter plaatse poolshoogte. Aan de overkant van het water staan twee jongens. De man vraagt hen of zei iets in het water hebben gegooid. De jongens ontkennen dat en zeggen dat zij wel lichtjes in het water zien.

De man rent naar de overkant en ziet inderdaad rode lichtjes in het water. Hij belt 112 en in afwachting van de komst van de hulpdiensten, krijgt de man het advies om langs de kant te zoeken. Eén van de jongens vindt op de kant een identiteitsbewijs. De man herkent daarop een 15-jarige invalide jongen uit Woerden. Die heeft hij vaak in Woerden zien rijden. Hij bedenkt zich geen moment en springt in het water.

Op de tast vindt de man onder het wateroppervlak de jongen en brengt die op de kant. De Woerdenaar start direct met de reanimatie van het slachtoffer. Kort daarna arriveren de hulpdiensten. Die nemen de reanimatie over. De invalide jongen werd per ambulance naar het UMC in Utrecht overgebracht, waar hij in de loop van de nacht overleed.
Provincie:
Tag(s):