donderdag, 26. februari 2009 - 11:00

Investeerders Feyenoord: 'Overname niet de bedoeling'

(Elfvoetbal) De investeerders die zich begin februari bij Feyenoord meldden, hebben niet de intentie om eigenenaar van de club te worden.

"Het is niet de bedoeling dat we de club overnemen", aldus Ad Sint Nicolaas namens de groep sponsors in het AD. "Maar we willen wel zekerheden." De directeur van Plan@Office en zijn collega's stellen Feyenoord 'een aanzienlijke investering' in het vooruitzicht. In ruil daarvoor wil het aandelen, die de club later terug kan kopen.

De investeerders zitten vrijdag voor het eerst met de raad van commissarissen van Feyenoord om de tafel. De bedoeling is dat het een businessplan voor de komende vijf jaar gaat presenteren. "Als Feyenoord in het nieuwe stadion speelt, moet er een kerngezonde organisatie staan", zegt Sint Nicolaas.

Sinds bekend is geworden dat Sint Nicolaas zich heeft gemeld bij Feyenoord, is de groep investeerders gegroeid. "Ik kan mij niet herinneren dat er zoveel animo was. Er zijn inmiddels twintig partijen die mee willen doen."

Welk bedrag de sponsoren precies willen injecteren, wil Sint Nicolaas niet zeggen. Maar van de zeventien miljoen euro schuld die Feyenoord momenteel zou hebben, is hij niet onder de indruk. "Van dat bedrag zijn we niet geschrokken."
Categorie:
Tag(s):