dinsdag, 3. maart 2009 - 13:02

Jaar cel en tbs voor stalken Geert Wilders

Den Bosch

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft dinsdag 3 maart een 34-jarige Tilburgse veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden voor het sturen van dreigmails naar Tweede Kamerlid Geert Wilders. Dit heeft het gerechtshof laten weten.

Bij het bepalen van de straf heeft het hof in aanmerking genomen dat de vrouw al eerder voor dit soort feiten is veroordeeld. Bovendien is er rekening gehouden met de mate waarin het stalken gevoelens van angst, onzekerheid en onveiligheid te weeg hebben gebracht bij Geert Wilders.

psychische stoornis
Het hof is van mening dat het stalken de vrouw maar in mindere mate is aan te rekenen, omdat zij ten tijde van het plegen van het feit leed aan een psychische stoornis.

Geen gesloten TBS
In tegenstelling tot de rechtbank legt het hof geen tbs met dwangverpleging op maar tbs met voorwaarden. Dit betekent dat de vrouw wel behandeld zal worden, maar niet in een gesloten tbs-kliniek.

TBS-voorwaarden
Zij moet zich echter wel houden aan een flink aantal voorwaarden. Zo mag zij het eerste jaar niet naar het buitenland, zij moet de medicijnen slikken die haar behandelaars nodig achten en mag zij haar behandeling niet voortijdig afbreken.

Het hof is tot deze beslissing gekomen nadat het opnieuw twee deskundigen heeft gehoord over de psychische toestand van de vrouw.
Provincie:
Tag(s):