donderdag, 1. januari 2009 - 10:48

Jaarwisseling in Drenthe druk maar onder controle

Regio

De jaarwisseling in Drenthe laat zich deze keer omschrijven als druk, maar onder controle, de politie kreeg in 24 uur tijd ruim 700 incidentmeldingen te verwerken, meer dan het dubbele van een dag in een druk weekeinde.

Bij de meeste meldingen gingen om kleine brandjes,i n veel gevallen zijn deze door de brandweer geblust. Dit ging overwegend zonder incidenten. Waar bij voorgaande jaarwisselingen nog regelmatig vuurwerk naar medewerkers van hulpdiensten werd gegooid, deed zich dit nu nauwelijks voor.

Er zijn zeventien mensen aangehouden, voor uiteenlopende zaken als huiselijk geweld, rijden onder invloed, belediging en vernielingen (al dan niet door vuurwerk). Aan het eind van de nacht deed zich in de Brinkstraat in Assen een incident voor waarbij een politieman enkele klappen heeft opgelopen. Om nog onduidelijke redenen ontstond daar een vechtpartij waarbij de politie heeft optreden. Vrij kort hierna keerde de rust terug. In Emmen raakte een man gewond nadat hij het deksel van een carbidbus in zijn gezicht kreeg. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):