donderdag, 1. januari 2009 - 13:36

Jaarwisseling in IJsselland: geen grote incidenten

Zwolle

In de politieregio IJsselland is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Grote incidenten of ernstige ongevallen deden zich niet voor. Dit heeft de politie donderdag 1 januari laten weten,

Overlast carbid schieten
In de aanloop naar Oud en Nieuw nam het aantal overlastmeldingen van inwoners over vuurwerk wel toe. Vanuit Kampen en IJsselmuiden werd op de laatste dag van het jaar vooral gebeld over overlast door carbid schieten op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Op basis van de meldingen is waar mogelijk en nodig zoveel mogelijk handhavend opgetreden.

96 vernielingen gemeld
In de avond en nacht viel met name het aantal brandjes en (vreugde)vuurtjes op in de regio. Onder andere prullenbakken, autobanden en afvalcontainers moesten het ontgelden. In Vollenhove werd in een straat een caravan in brand gestoken. Tot nu toe zijn er uit het hele werkgebied 96 vernielingen van goederen gemeld bij de politie. Verder werden er enkele bekeuringen uitgedeeld en aanhoudingen verricht voor baldadigheid en/of openbare dronkenschap.

Inzet 40 vrijwilligers succes
In de voorbereiding op Oud en Nieuw heeft de politie IJsselland in nauwe samenwerking met onder andere de gemeenten in het werkgebied en het Openbaar Ministerie de politie-inzet bepaald en logistieke afspraken gemaakt over snelle afdoening van strafzaken. In Staphorst zetten dit jaar ruim veertig vrijwilligers zich in voor een goed verloop van de jaarwisseling. Deze aanpak is geslaagd gebleken.
Provincie:
Tag(s):