zaterdag, 1. augustus 2009 - 11:17

Jacht op overvallers

Zaandam

Een 27-jarige Alkmaarder reed vrijdagmiddag rond 16.20 uur in een witte bestelbus, waarin hij juwelen vervoerde, op de Pieter Lieftinckweg toen hij werd klemgereden door twee auto's.

De bestuurder van een van de auto's stapte uit, bedreigde de Alkmaarder met een vuurwapen en ging er in de bestelbus vandoor. Gevolgd door een van de vluchtauto's. Ze vluchtten via het Noorder IJ- en Zeeweg via de busbaan langs de Coentunnelweg (Westerkolkdijk) naar Amsterdam Noord. Bij het sportcomplex Melkweg op het Coentunnelcircuit hebben ze de witte bestelbus achtergelaten.

De man met het vuurwapen was donker gekleed, had zijn gezicht bedekt met een bivakmuts, had een normaal postuur en was ongeveer 180 cm. lang.

De politie heeft onder meer de witte bestelbus meegenomen voor onderzoek, de omgeving met speurhonden afgezocht, camerabeelden in de omgeving opgevraagd en een buurtonderzoek gehouden.

Ook heeft de politie heeft al met diverse getuigen gesproken, maar ze is op zoek naar meer mensen die iets van de overval hebben gezien en antwoord kunnen geven op de volgende vragen.

Wie heeft iets van de bedreiging van de koerier gezien? Wie heeft de overvallers zien wegvluchten? Wie heeft de overvallers mogelijk zien overstappen in een ander voertuig in Amsterdam Noord? Hebt u informatie, dan kunt u bellen met de recherche via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Om met behulp van het publiek het aantal overvallen in de regio terug te dringen heeft de politie een speciale Overvallentiplijn in het leven geroepen: 075-6271700. Dat nummer kan gebeld worden bij verdachte omstandigheden. Er is de afgelopen dagen al meerdere malen gebeld.

Agenten delen kaartjes uit waarop het nummer van de Overvallentiplijn staat vermeld. Verder wordt expliciet de hulp van bus- en taxichauffeurs, krantenbezorgers, postbestellers, en winkeliers gevraagd.

Bijna dagelijks worden helikoptervluchten boven de regio gehouden en rijden motoragenten de zogenaamde roofroutes. De overval van vrijdagmiddag laat zien dat deze extra inzet op het tegengaan van overvallen hard nodig is.
Provincie:
Tag(s):