woensdag, 18. februari 2009 - 13:17

'Jack the knipper' opgepakt

Zeist

De politie heeft op dinsdag 17 februari een 22-jarige man uit Zeist aangehouden die verdacht wordt van het meerdere malen vernielen van de liften in de “L-flat� aan de Laan van Vollenhove.

De bewoners van de flat kregen verschillende keren te maken met het doorknippen van de kabels in diverse portieken. Voor het eerst was dit het geval op 23 oktober vorig jaar toen de kabels in de kelder van één van de portieken van de flat waren doorgeknipt. Daarna werden in de nacht van 27 op 28 oktober tien liften vernield. In de nacht van 12 op 13 december 2008 werden alle zestien liften onklaar gemaakt. De laatste keer werden veertien van de zestien liften vernield, dat was in de nacht van 25 op 26 januari van dit jaar.

De politie nam de zaak hoog op, omdat door de kapotte liften de bewoners van de hoger gelegen galerijen slecht bereikbaar waren voor hulpverleners. Hierdoor konden er gevaarlijke situaties ontstaan. Na politieonderzoek en binnengekomen informatie kon de politie de 22-jarige man uit Zeist aanhouden.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. Het onderzoeksdossier wordt binnenkort overgedragen aan het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):