dinsdag, 22. september 2009 - 20:27

Jaguar toont nieuwe milieuvriendelijke Jaguar XJ

Jaguar Blankespoor heeft onlangs de nieuwe Jaguar XJ aan een select aantal relaties mogen tonen. Na de introductie van de succesvolle XF en XK betekent de komst van de nieuwe Jaguar XJ een volgende mijlpaal voor het herboren merk.

"De reacties zijn unaniem zeer positief", zegt Hanneke Raaphorst, Directeur van Blankespoor; "De geheel nieuwe XJ is met zijn moderne, vloeiende lijnen tot nu toe de meest gedurfde interpretatie van de manier waarop Design Directeur Ian Callum het merk in de 21e eeuw positioneert.

Het beeldschone uiterlijk van de geheel nieuwe XJ verhult de technisch bijzonder geavanceerde constructie van deze auto, die gebruik maakt van luchtvaarttechnologie. Zijn aluminium carrosserie maakt de XJ minimaal 150 kg lichter dan zijn naaste concurrenten. Dankzij deze aluminium bouwwijze onderscheidt de nieuwe XJ zich op het vlak van wegligging, rijgedrag, brandstofverbruik en emissies. Dankzij het gebruik van gerecycled aluminium, voor ongeveer de helft van de carrosserie, is ook het energieverbruik bij de productie drastisch gedaald van 100% tot 5%.

Productie start in januari

Net als bij vorige introducties van dit model, komen de bestellingen voor deze fantastische nieuwe XJ snel op gang" zegt Hanneke Raaphorst. "Wij hanteren dan ook weer ons bekende devies: hoe eerder de klant bestelt, hoe eerder hij of zij kan rijden. De productie van de nieuwe Jaguar XJ, inclusief de versie met de verlengde wielbasis, gaat in januari 2010 van start. De feestelijke introductie bij Blankespoor zal medio december plaats vinden.

De nieuwe Jaguar XJ is leverbaar vanaf € 104.270,-
Categorie:
Tag(s):